...kohti sopua mennään. Unjalla oli tosiaan alkuun hetkellinen välirikko Hugon kanssa, ja jollain keinolla Unja sai Hugonkin provosoitua "hönkäilemään" Ronttimukselle. Tosin Hugon hönkäilyt olivat hieman ponnettomia Unjan suhina-murinayhdistelmään, jota korosti vielä pahimmillaan sisäänhengityksen röhkiminen. Unjalla oli niin kova hätä vetää henkeä uuteen suhinaan, että sisäänhengitys muodostui kuorsaamisen kaltaiseksi röhkinäksi. Aika jäätävän kuuloista...

Unja sättimisen kohteiksi joutuivat siis alkuun molemmat pojat, mutta eilen illalla Unja oli valmis tekemään välirauhan Hugon kanssa. Iltapesut tehtiin yhdessä, ja yö nukuttiin sylikkäin kerrossängyn yläpetillä, johon rääpäle ei varmasti osaisi vielä tulla. Saatuaan aikaan välirauhan Unjan kanssa, alkoi Hugo uudelleen tehdä tuttavuutta Ronin kanssa. Hissukseen se on hakeutunut lähietäisyydelle. Hugo istuskeli muun muassa ihan vieressä tänään, kun Rontti temppuili huiskan perässä.

Ja juuri kun Hugo oli päättänyt, että tuo pikku-näätä taitaa olla ihan vaaraton, tuli Roni Hugon kuivamuonakupille ja suhisi niin, että Hugo hyppäsi melkein kattoon. Sitten Roni tyynesti marssi kupille raksuja rouskuttamaan, kunnes roudasin miehen omalle kupilleen toiseen huoneeseen. Sielläkin sattui hauska episodi; Roni söi märkäruokansa melkein loppuun, ja päätti "peitellä" loput jemmaan. Roni kömpi tyytyväisenä syliini pesulle, jolloin kytiksellä ollut Unja hiippaili kupille maistelemaan vauvaruokaa. Ronin ilme oli mitä mainioin, ja sen kaula venyi ainakin 5 cm, kun se tajusi peitelleensä ruokansa hieman huonosti. Unja maisteli aikansa, jonka jälkeen Roni säntäsi jälleen kupille "peittelemään" loppuruoat talteen.

Nuo pesut todellakin ovat Ronin kohdalla taidetta. Tuntuu siltä, että Roni nuolee joka paikasta karvat kaikkiin eri ilmansuuntiin. Ja jos satut silittelemään sitä samalla, se saattaa putsata saman paikan jopa kahteen kertaan, kun kävit sotkemassa järjestyksen.

Nyt illalla tuntuu siltä, että Unjan pelotteluyritykset alkavat menettää tehoaan. Nuo röhkimisefektit jäivät jo ensimmäisen päivän jälkeen. Suhinat ja murinatkin ovat käytössä hieman vähemmän kuin alkuun. Nyt illalla tosin Unja suhisi ja murisi Ronille, joka jäi omalle ruokakupilleen "loukkuun". Hetken nuori-herra keräili itseään ja sitten tyynen rauhallisesti asteli Unjan ja seinän välistä ohi taakseen katsomatta. Unjakin hieman hämmentyi asiasta ja jäi pöllämystyneenä paikalleen.

Kyllä tästä vielä kissasopu saadaan Silmänisku

ps. koirien elämää löytyy blogista "katastrofielämää ja suvantohetkiä" linkki (toivottavasti) sivupalkissa. Tosin se siis todellakin on täynnä koirahöpinää, kuten Leena asian ilmaisi Nauru