Pitkästä aikaa ajattelin kokeilla Ronttulin kanssa jälleen "julkista" näyttäytymistä näyttelyssä. Edellinen kerta oli tuo viimeinen käynti viime vuonna nuorten luokassa, jonka jälkeen Roni päätti miehistyä ja otti reviirinsä konkreettisesti haltuunsa. Lyhyen, mutta tehokkaan merkkailuepisodin seurauksena Ronttuli liittyi konsulttikerhoon ilman jalostuskäyttöä . Samalla Ronttuli siirtyi meidän nimiin, ja näyttelyissä käyttäminenkin omalle "vastuulle".

Nyt kuitenkin päätin ryhdistäytyä tällä saralla, ja ilmoitin Ronin ERY:n näyttelyyn. Ihan arpomistekniikalla kuitenkin onnistuin valitsemaan sen kertakaikkisen huonon päivän (=launantai). Pieninkään herätyskello ei soinut kolmen lapsen äidin päässä, eikä myöskään kummitytön lakkiaiset tulleet edes pieneen mieleen valitessani lauantain ja sunnuntain välillä.

Näillä eväillä sitten edettiin; Sain rekrytoitua anopin kissavahdiksi ja Leenan esittämishätävaraksi lauantaita varten. Itse pakkasin kissan ja uudet näyttelyverhot kassiin (jospa joskus muistaisi myös sen kameran ). Laskeskelin, että jos lakkiaisjuhlat alkavat klo 13 Espoossa, pitäisi minun lähteä Hyvinkäältä klo 12 maissa. Aamupäivän seurasin Dorte Kaaen tuomaroinnin edistymistä pienoisella jännityksellä, kunnes hieman ennen puoltapäivää ymmärsin, etten ehtisi mitenkään esittämään Ronttulia tuolla aikataululla itse. Tekstiviestillä kyselin siskoltani, olisiko "pienestä" myöhästymisestä mitään haittaa. Sain myöhästymisluvan lakkiaisjuhlista, ja esitin Ronttulin tuomarille itse.

Ronttuli oli tuomarin pöydällä jännittynyt, mutta aiempiin kertoihin verrattuna huomattavasti kiinnostuneempi ympäristöstään. Loppuarvostelun aikana Roni jopa istahti rennosti pöydälle ...

Dorte Kaae arvioi Ronista seuraavaa

Tyyppi Lovely high on legs, fine oval paws, ex. long body

Pää Ex. profile + wedge, medium broad top of head

Silmät Ex. green colour, well placed

Korvat Ex open of base, big, setting ok (could be lower)

Turkki Lovely silky + soft texture, closelying, ex. silver + ex. bicolour pattern

Häntä tapering (?)

Kunto Ex.showcondition + ex. presentation

Yleisvaikutelma very very sweet boy

EX1, CAP

Läksiäisiksi tuomari vielä sanoi "I might call him back later", josta itselläni nousi melkein tukka pystyyn. Toisessa tilanteessa tuo lausahdus olisi toki ollut mieluisa . Mutta koska itse jouduin lähtemään ylppärijuhliin, olin varautunut jättämään Ronttulin nukkumaan häkkiinsä anopin valvovan silmän alle. Pikaisesti Leenan kanssa katsastettiin miten Roni Leenan käsissä esiintyisi, ja sydän kylmänä jätin kissan häkkiinsä odottamaan.

Tällä kertaa "onneksi" tuomari ei Ronia enää TP-valintoihin pyytänyt. Mielestäni se olisi ollutkin hieman liikaa vaadittu kokemattomalta mieheltä. Varsinkin kun olin kovin tyytyväinen muutoin Ronin esiintymiseen.

Mukava yllätys oli, että Ronttuli oli tallentunut kuitenkin Pekka Savolaisen kameralle. Tässä kaksi hänen galleriastaan kopioitua otosta.

Kuten kuvista ehkä voi aavistella, Roni on hieman hoikistunut sitten viime päivitysten. Pahimmillaanhan Roni ahtoi jopa raakoja broilerin sydämiä (Hugon superherkku, jonka Roni on yleensä jättänyt rauhaan), mutta nyt Ronttu on jo nirsoillut jopa joidenkin pussiruokien suhteen.

Kivana yllätyksenä oli Ronin (jaettu) toinen sija ERY-SYDin "Vuoden Nuori 2009" -kilpailussa. Tästä muistona kotiin saatiin diplomi ja royal canin -lahjakortti. Todellisuudessa Ronttuli oli tuolloin vielä Leenan kissa, mutta Leena ystävällisesti lahjoitti Ronin niiittämän palkinnon Ronttulille itselleen. Kiitos Leena!

Sen verran hätäinen oli tämänkertainen esiintyminen kissanäyttelyssä, että samoin tein päätin ilmoittaa Ronttulin seuraavaan näytelmään. Roni esiintyy seuraavaksi SUROKin juhlavuosinäyttelyssä heinä-elokuun vaihteessa. Tällä kertaa molempina päivinä...