Meillä ei siis ole yhtää ruskeaa kissaa, eikä ole edes tulossa (Läheisin ruskea kissa löytyy mummolasta - anopin Iiris). Jostain syystä tyttäreni Kerttu 9v. oli valinnut "ruskean kissan" runon aiheeksi, kun koulussa oli pitänyt kirjoittaa tekstiä runomitalla.

Omasta mielestäni runo oli tosi ihana, joten äidin ylpeydellä sen täällä julkaisen

Ruskea kissa

Eli kerran ruskea kissa

joka oli uuvuksissa.

Koska se juoksi pihan poikki

sitten vielä maaliin loikki.

Kyllä se ykköspalkinnon voitti

sitten se vielä kotiin voihki.

Koska sitä sattui tassuun pieneen,

mutta ei kaikki menny aivan pieleen.

Se pokaalin kaappiin laittoi

sitten sille uni maittoi.

-Kerttu Kautto 9v.-

Muuten täällä elellään niin hiljaiseloa, kuin blogin päivityksetkin antaa ymmärtää. Ronttulille on pidetty pienimuotoista hoikistuskuuria tai ruokarajoitusta, jotta se ei ihan paisuisi muodottomaksi. Tarkoituksena olisi raahata sitä muutamaan näytelmään nyt kesän aikana ... tai ainakin yhteen (kahteen tai kolmeen).

Temppukissojen blogin hengessä on harjoiteltu namin kanssa seisomaan nousua, mutta Ronttulin kanssa on pientä haastetta noiden tassujen kanssa. Herra mielellään nappaisi tassukoilla kiinni namikäteen. Naksua en ole apuna käyttänyt, sillä Peikko-briardia on jonkun verran naksulla koulutettu ... ja se varmaan sekoaisi lopullisesti jos alkaisin naksutella kissoille. Unjaa tai Hugoa on turha yrittää innostaa juuri mihinkään, ne eivät ole mitenkään ahneita kumpikaan. Tai Hugo oli ennen, mutta jotenkin sen syömisinto on laantunut vuosien varrella niin, että välillä se on ihan laihakin. Unja on aina ollut pieni ja siro, ja lisäksi hieman nirso. Muuutamat erikoisherkkunamipalat saa Unjassa hieman vipinää aikaiseksi, mutta mitään "yritystä" suuntaan tai toiseen ei kyllä näilläkään nameilla aikaan saa.

Epätoivoisesti odotellaan lumien sulamista, jotta saadaan taas Ronttulille valjaat niskaan. Kovasti on jo päivystystä suoritettu ulko-ovella. Toistaiseksi kylmä ilma ei olekkaan niin houkutellut, kun Ronttuli on ulkoilmaa ovesta haistellut. Kevään koittaessa se taas ihmetyttää, mistä nuo kissat oikein tietävät kevään tulevan? Selkeästi porukka alkaa olla "levottomampaa" kevättä kohti mentäessä. Kissat tuntuvat aistivan, että kesä on tulossa vaikka ikkunasta näkyykin tällä hetkellä vain ja ainoastaan lunta, lunta ja lunta (siis täällä peräkylillä).